Nieuws

Log in via Mijn PostWin en u heeft beschikking tot meer (afgeschermde) artikelen. Indien u al bent ingelogd ziet u automatisch de berichten hier tussen staan. 

KLM benaderde topvrouw PostNl als opvolger Pieter Elbers

BNR
19 januari 2022

KLM heeft topvrouw Herna Verhagen van Post-NL benaderd als opvolger van de vertrekkende topman Pieter Elbers. Dat meldt de Financiële Telegraaf. Vorig jaar zouden er al gesprekken zijn geweest waarin Verhagen nee heeft gezegd. Volgens luchtvaartjournalist Yteke de Jong van de Telegraaf illustreert dit hoe hoog de nood is bij KLM.

In een reactie op het aanbod van KLM zou Verhagen hebben gezegd liever een groter bedrijf te willen leiden. Maar volgens De Jong heeft het alles te maken met de spanningen tussen KLM en Air France. 'Zij heeft geen zin om zich in dit wespennest te steken. Als jij nu op die plek wordt neergezet, dan zal de moedermaatschappij in Frankrijk je vertellen: 'nou strip de boel maar'.' Volgens De Jong zal de nieuwe CEO het hoofdkantoor van KLM waarschijnlijk moeten gaan opheffen en een deel van KLM moeten ontmantelen.

Stroman

Er is kans dat Air France een van de eigen mensen als nieuwe CEO van KLM wil aanstellen, denkt De Jong. 'Als Air France inderdaad wil doorzetten met het verder integreren van KLM in Air France, waardoor er in Nederland alleen een uitvoerende luchtvaartmaatschappij achterblijft, dan ligt dat voor de hand.' Een vertrouweling van de huidige CEO van Air France, Ben Smith, is binnen het bedrijf al aangesteld als Chief Transformation Officer. Die zou volgens De Jong ook in aanmerking komen als nieuwe topman bij KLM.

Transavia

Intern bij KLM lopen ook een aantal kandidaten zich warm. Zo zou ook de huidige topman van Transavia, Marcel de Nooijer een grote kans maken om Pieter Elbers op te volgen.

Bron: https://www.bnr.nl/nieuws/economie/10465047/klm-benaderde-topvrouw-postnl-als-opvolger-pieter-elbers