Nieuws

Log in via Mijn PostWin en u heeft beschikking tot meer (afgeschermde) artikelen. Indien u al bent ingelogd ziet u automatisch de berichten hier tussen staan. 

PostNL ziet groei van aantal pakketjes afzwakken

Nu.nl
09 augustus 2021

PostNL heeft in het afgelopen kwartaal weer meer pakketten verstuurd. In totaal leverde het bedrijf 95 miljoen pakketten bij mensen thuis af. Dat is 11,4 procent meer dan een jaar eerder, meldt het bedrijf maandag, maar wel minder dan in het eerste kwartaal.

PostNL profiteert al de hele pandemie sterk van de groei van online winkelen. Sinds de corona-uitbraak bestellen consumenten veel meer online, mede ingegeven doordat winkels gesloten of beperkt open waren. In het eerste kwartaal van dit jaar bezorgde het bedrijf nog meer pakketjes: maar liefst 108 miljoen.

Het bedrijf zegt zelf dat het ook verwachtte dat het aantal pakketten zou afnemen. Nadat de winkels weer open mochten, verdween voor een deel de noodzaak van het online bestellen en werd het op de pakketten-afdeling van PostNL weer wat rustiger.

In het tweede kwartaal leverden al die pakketten, samen met nog ongeveer zeven miljoen brieven, een omzet op van 838 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 789 miljoen euro. Het bedrijf kwam afgelopen kwartaal uit op een brutowinst van 63 miljoen euro, waarvan 26 miljoen waarschijnlijk eenmalig is door de coronacrisis.

Toch is de postmarkt permanent veranderd door de coronacrisis, denkt PostNL. Tot en met 2024 gaat het bedrijf daarom 450 miljoen euro extra investeren, onder meer om het aantal pakketautomaten uit te breiden. In 2024 wil PostNL er zo'n 1500 hebben.

Bron: https://www.nu.nl/economie/6150430/postnl-ziet-groei-van-aantal-pakketjes-afzwakken.html