PostNL sluit sale-en-leaseback overeenkomst van € 150 miljoen

Log in via Mijn PostWin en u heeft beschikking tot meer (afgeschermde) artikelen. Indien u al bent ingelogd ziet u automatisch de berichten hier tussen staan. 

PostNL sluit sale-en-leaseback overeenkomst van € 150 miljoen

PostNL
07 oktober 2020

PostNL maakt vandaag bekend dat het een sale-en-leaseback overeenkomst heeft gesloten met Urban Industrial voor vier postsorteercentra in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, ‘s-Hertogenbosch en het internationale sorteercentrum in Den Haag. Urban Industrial is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het verwerven en langjarig exploiteren van strategisch gesitueerde bedrijfspanden. Urban Industrial beheert een portefeuille met bedrijfsvastgoed van ongeveer 750.000 m2. Met deze transactie versterkt PostNL zijn balans en maakt het waarde vrij voor het bedrijf.

Hoofdpunten 

  • PostNL gaat vijf sorteercentra verkopen en terughuren 
  • Opbrengst van €150 miljoen zal vrije kasstroom in 2020 verbeteren 
  • Positief effect totale transactie op de gecorrigeerde nettoschuld en de leverage ratio

PostNL ontvangt € 150 miljoen uit de sale-en-lease-back transactie. De boekwinst van rond de € 61 miljoen wordt gezien als een eenmalig resultaat en draagt daarmee niet bij aan de genormaliseerde EBIT en het genormaliseerde totaalresultaat. De opbrengst zal de vrije kasstroom in 2020 verbeteren. Met inachtneming van de leasevoorwaarden van de transactie is de impact op de gecorrigeerde nettoschuldpositie ongeveer € 97 miljoen, wat leidt tot een verbetering van de leverage ratio. 

De verbeterde financiële positie maakt het mogelijk om te investeren in versnelling van de digitalisering van onze activiteiten als onderdeel van de transformatie van PostNL. 

De transactie wordt naar verwachting afgerond in november 2020, onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden.

Bron: https://www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws/persberichten/2020/postnl-sluit-sale-en-leaseback-overeenkomst.html